parketvloer
parket

Parket

Traditioneel parket word gelegd op een manier die in vakjargon Tapis heet. Parketteurs plaatsen bij u een spaanplaat of mozaiek ondervloer. Na het uitegaliseren van de ondervloer word het parket op de ondervloer verlijmd en of gespijkerd. Het parket wordt afgewerkt met lak of olie

De dikte van een tapis gelegde vloer ligt tussen 18 tot 22 mm met een toplaag van 6 tot 10 mm massief edelhout. De keuze uit vele houtsoorten en mogelijke patronen is een groot voordeel van de tapis gelegde vloer, Als een vloer goed tapis verlegd is heeft de vloer nagenoeg geen last van temperatuur en luchtvochtigheid veranderingen.

Bij een goede traditioneel gelegde parket vloer ontstaan er nagenoeg geen hinderlijke klosgeluiden tijdens het lopen doordat de vloer in een geheel vast op de ondergrond ligt; het plaatsen van logo's of sterren in de vloer behoort tot de mogelijkheden.

Het verleggen van een tapis traditionele parket vloer duurt ongeveer een werkweek het is dus arbeidsintensief en vereist enig geduld

Verouderd Parket

Mooi, robuust, natuurlijk en nonchalant, ofwel vloeren met een charismatische uitstraling: de verouderde parketvloer. We hebben de verouderde parket vloer allemaal vast wel eens gezien in een kerk, klooster of een oude school. De verouderde parketvloer is nieuw hout welke in een trommel met keien, kettingen en kogels wordt verouderd. De trommel gevuld met stenen maakt eigelijk een vorm van gecontroleerde schade aan het hout zodat het gebruikt lijkt hierdoor ontstaat het typische verouderde karakter wat deze vloer zo mooi maakt! Na dit proces kan het hout geloogd of gerookt worden in een donkerdere kleur als het hout van zichzelf heeft voor een lichtere kleur wordt de vloer voorzien van een kleurolie als wit of grijs.

Verouderde parketvloeren zijn verkrijgbaar in diverse vormen / legsystemen doe navraag wat voor uw wensen de beste oplossing is!

Lamelparket

Lamelparket is parketvloer bestaande uit een drietal lagen. De Toplaag bestaat uit het edelhout (de laag die zichtbaar is) welke is voorzien van een aflak of olie, de tussenlaag bestaat uit vurenhout en is kruislinks verlijmd ten op zichten van de toplaag. De onderste laag van het lamelparket is een dikke fineerlaag, eveneens vervaardigd uit vurenhout, welke dwars is geplaatst ten op zichten van de tussenlaag. Lamelparket is een kant en klaar voorgefabriceerd parket, door de mes en de groef klemmen de delen stevig in elkaar en vormen zo de zwevende vloer boven de eventuele isolerende onderlaag.

Lamelparket bestaat in de houtsoorten als eiken beuken mutenye, wenge/panga en elzen.

De uitstraling en het patroon is er in verschillende uitvoeringen het juist daarom van belang dat u de voorbeeld vloeren in onze showroom komt bekijken.

Zelfs verouderd lamelparket behoord tot de mogelijkheden. Naast alle reeds eerder genoemde verschillen zijn er ook nog mogelijkheden in de dikte van de toplaag, welke de levensduur bepaald. De toplaag van lamelparket is 1, 2, 4 of 6 mm, een toplaag van circa 4 mm gelijk staat aan een levensduur van zeker 30 jaar!

Lamel parket is prima toepasbaar in appartementen wel vereist het verleggen een speciale methode waar Wijnhoven goed in thuis is, vraag naar de mogelijkheden.

Bel voor de speciale prijs

Snelle service

Meer als 25 jaar ervaring

100 % tevredenheids garantie