Troffelvloer
troffelvloeren

Troffelvloer

Troffelvloeren zijn bijzonder geschikt voor een omgeving waar de vloer zwaar mechanisch en zelfs chemisch en of thermisch wordt belast. Wijnhoven troffelvloeren worden o.a. aangebracht in:

Productiebedrijven
Zware industrie, zoals de Chemisch-, voedselverwerkende- industrie
Grafische industrie
Grootkeukens
Scholen

Productomschrijving

Wijnhoven troffelvloeren zijn hoogwaardige slijt- en stootvaste, chemicali n- en oplosmiddelbestendige vloeren op basis van tweecomponenten epoxyhars. De troffelvloeren bevatten naast het epoxyhars 85 90 % vulstof, de zogenoemde hoog gevulde vloeren.

Wijnhoven levert verschillende types troffelvloeren afhankelijk van de toepassing kan de samenstelling en of het gebruik van het type hars en of instrooisel worden aangepast. De massa van het materiaal dat gebruikt wordt voor de troffelvloer varieert van 1700 tot 2100 kg/m3 deze waarde zegt iets over de dichtheid van het product. Door de hoge vulgraad en het dichte oppervlak zijn Wijnhoven troffelvloeren zeer goed bestand tegen chemische stoffen en zelfs thermische schokken.

De troffelvloer kan door Wijnhoven volledig worden afgestemd op de eisen die de toepassing met zich meebrengt; verhoudingen van het instrooi-materiaal kan de oppervlakte glad of juist structuur krijgen. De minimale aanbrenglaag van de troffelvloer bedraagt 6 mm. De toegestane belasting per oppervlakte eenheid bedraagt 60-95 Newton/mm2 (tot bijna 1 kg per mm2) Bij de samenstelling van de Wijnhoven troffelvloer wordt gekeken voor welke toepassing deze geschikt moet zijn.

De resistentie en de oppervlakte structuur worden samen met de klant bepaald waarop Wijnhoven een klantspecifieke vloer aanmaakt en aanbrengt; die een gemiddelde levensverwachting heeft van 10 jaar.

Troffelvloeren worden, met de hand (troffel) aangebracht. Het voordeel hiervan is dat met troffelvloeren het mogelijk is om een vloeiende overgang van horizontaal naar verticale werk te maken. Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.


Ondervloer

Wijnhoven troffelvloeren worden aangebracht op een ondervloer die droog, vormvast, en vetvrij is. De troffelvloeren zijn ook toepasbaar op minder vlakke ondervloeren.

Bel voor de speciale prijs

Snelle service

Meer als 25 jaar ervaring

100 % tevredenheids garantie